lauantai 21. heinäkuuta 2007

Muistoantiikkia

Olen usein ihmetellyt joidenkin vanhojen esineiden olemassaoloa tai käyttötarkoitusta. Tuntuu siltä, ettei kaikilla esineillä ole varsinaista käyttötarkoitusta eikä tarvitsekaan olla, vaan ne ovat ihania tai vielä ihanampia muistoja, ja tullut tämän päivän keräilyantiikiksi.

Tässä kevään korvalla muutin kotini uuteen osoitteeseen ja jouduin yleisesti tunnettuun hurjaan hommaan, tyhjentämään ja analysoimaan tavarapaljouteni ja varastoni. Kellarikomerostani löysin nuoruusvuosieni pölyyttyneet kenkälaatikot huolellisesti teipattuna ja kirjattuna: "Muistoja menneiltä ajoilta" sekä ison laatikollisen isoisovanhempieni valokuvia. Miten ihania eläviä muistoja nämä kuvat, päiväkirjat ja kirjeet minulle toivat, muistoja siitä mitä isovanhempani ja vanhempani olivat minulle kertoneet sekä ne ajankuvat, mitä valokuvat mieleeni nostattivat! Yhtälailla esineet tai tavarat muistuttavat olemuksellaan iästään, tekijästään, antajastaan jne.

Maailma on täynnä muistoja ja sitä kautta muistoantiikkia tai antiikkia aivan meille jokaikiselle, kunhan vain oivallamme sensydämessämme.

Muistoissain

Ei kommentteja: